ПЕРМАНЕНТНИЙ МАКІЯЖ (татуаж) НА АФРОШКІРІ



Перманентний макіяж  (татуаж) – це інвазивна процедура внесення пігменту в епідермальний шар шкіри. Специфіка процедури ПМ на афрошкірі відмінна від процедури ПМ на інших типах шкіри.

ОСНОВНІ ВІДМІННОСТІ АФРОШКІРИ ВІД ЄВРОПЕЙСЬКОЇ:

лого фон значно темніша за європейську, містить більше меланіну;
лого фон має більшу товщину, ніж європейська, оскільки містить більшу кількість колагену та еластину;
лого фон кращий  захист шкіри від сонця та уф-променів;
лого фон чутливіша до болю;
лого фон можлива більш виражена зморшковість і сухість;
лого фон має меньше сальних залоз ніж світла шкіра, тому схильна до сухості;
лого фон більш схильна до гіперпігментації – зміни кольору шкіри в деяких частинах тіла.

Тому важливо враховувати особливості пігментації на темній афрошкірі при перманентному макіяжі (татуажі), щоб отримати бажаний результат. Деякі сучасні техніки перманенту (татуажу), які вважаються популярними для інших типів шкіри, можуть бути не ефективними саме на афрошкірі, через специфіку кольору.

Зважати потрібно на вибір пігменту, який планується використовувати для мікропігментації. Найкраще використовувати спеціально розроблені пігменти для афрошкіри, які краще відбивають світло, ніж традиційні пігменти, що зазвичай використовуються при роботі в ПМ (татуажі) на світлих типах шкіри.

Основний результат мікропігментації на афрошкірі залежить від кваліфікації спеціаліста, володінням технік внесення пігменту та вдало використаних матеріалів для процедури.

ЯКІ КОЛЬОРИ ПІГМЕНТІВ ПІДХОДЯТЬ ДЛЯ ПМ (татуажу) НА ТЕМНІЙ ШКІРІ:

Для темної шкіри рекомендується використовувати темні відтінки, наприклад, коричневий, бронзовий, темно-синій, фіолетовий, чорний, ржаво-червоний, оранжевий також золотисті відтінки. Важливо також враховувати індивідуальні особливості обличчя і балансувати із загальним стилем і образом в цілому.

ЯКІ КОЛЬОРИ ПІГМЕНТІВ ВИКОРИСТОВУЮТЬ В ПМ (татуажі) БРІВ НА АФРОШКІРІ ?

Найпопулярніші кольори для перманентного макіяжу (татуажу) брів для афрошкіри більш насичені – чорний, темно-коричневий, коричневий, темно-рудий чи бронзовий. Пігмент має виділятись і не зливатись із основним тоном після загоєння.

ЯКІ КОЛЬОРИ ПІГМЕНТІВ ВИКОРИСТОВУЮТЬ В ПМ (татуажі) ОЧЕЙ НА АФРОШКІРІ ?

Окрім традиційних кольорів чорного та коричневого, які можуть зливатись із темною шкірою використовують яскраво насичені тони – синій, зелений, пурпурний. Щоб на контрасті перманент був помітним і доречним. В іншому випадку пігмент може зливатись із кольором шкіри і отриманим результатом клієнт точно задоволеним не буде.

ЯКІ КОЛЬОРИ ПІГМЕНТІВ ВИКОРИСТОВУЮТЬ В ПМ (татуажі) ГУБ НА АФРОШКІРІ ?

Найпопулярніші кольори для перманентного макіяжу (татуажу) губ – це червоний, рожевий, кораловий, бордовий і нюдовий. Проте, в процесі пігментації додатково використовують оранжевий коректор для більшого підсилення обраного кольору чи нейтралізації темного кольору слизової або попередньо висвітлюють дуже темні губи світлими коректорами. Цю процедуру найчастіше роблять і жінки, і чоловіки.

ЯКІ ТЕХНІКИ ПМ (татуажу) ПІДІЙДУТЬ ТЕМНІЙ ШКІРІ ?

Перманентний макіяж (татуаж) може виглядати дуже природним на темній шкірі, якщо виконується правильно. Основні техніки перманенту – це напилення, контуринг чи напилення повік та нейтралізація темної слизової губ з подальшою зміною кольору.

Важливо знати, що залежно від тону шкіри, колір пігменту може зливатись. Тому рекомендується консультація, де клієнт спілкуючись із спеціалістом з ПМ зможе дізнатися, які кольори та техніки підходять для його шкіри.

ЧИ МОЖНА РОБИТИ КАМУФЛЯЖ НА ТЕМНІЙ ШКІРІ ?

Так, можна робити камуфляж на темній шкірі, якщо немає протипоказань. Однак, необхідно використовувати збалансовані пігменти для дермопігментації, які мають спеціальні відтінки, щоб краще зрівнятись з основним тоном шкіри.

ЧИ ПОТРІБНА КОРЕКЦІЯ ПРОЦЕДУРИ ПМ (татуажу) НА ТЕМНІЙ ШКІРІ ?

Так, корекція татуажу на темній шкірі не лише рекомендована, а й необхідна. Темна шкіра більш темно пігментована і зазвичай для досягнення бажаного результату необхідна не одна корекція, а дві.

Згідно системи класифікації фототипу шкіри по Фіцпатріку, а саме V фототип і VI фототипи являються найскладнішими для мікропігментації, оскільки це темна і найтемніша шкіра, майже чорна. IV фототип більш смугла шкіра, ніж перші три фототипи світлої шкіри та більш світла, ніж останні V і VI фототипи, тому має більший вибір в кольорах пігментів для перманенту (татуажу), як світла шкіра.

ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ПІСЛЯ ПМ (татуажу) НА ТЕМНІЙ ШКІРІ:

Після процедури перманентного макіяжу (татуажу) на темній шкірі, загоєння може тривати довше, ніж на світлій, через вищий рівень пігментації-меланіну.

Основні післяпроцедурні рекомендації не відрізняються від загально прийнятих. Основне зберігати область зони ПМ в сухості і чистоті та дотримуватись певних обмежень до повного завершення генерації шкіри.

Scroll Up