ВАКЦИНАЦІЯ і ПЕРМАНЕНТНИЙ МАКІЯЖ (татуаж)



Найпопулярнішою темою сьогодні являється вакцинація проти COVID-19, coronavirus SARS-CoV-2. Думки розділились на ЗА і ПРОТИ. Та вакцинація – єдиний дієвий спосіб затверджений у всьому світі у боротьбі з всесвітньою пандемією.

Оскільки вакцинація складається з двох етапів, інтервалом три тижні, важливо розуміти, які реакції можуть виникати в організмі.

МОЖЛИВІ РЕАКЦІЇ ПІСЛЯ ВАКЦИНАЦІЇ:
татуаж губ Львів, перманентний макіяж Львів, нюдові губи Львів

лого фон почервоніння, біль, набряк у місці ін’єкції;
лого фон запаморочення, лихоманка чи озноб;
лого фон безсоння;
лого фон нудота;
лого фон втома;
лого фон субфебрильна температура;
лого фон збільшення лімфатичних вузлів;
лого фон головний біль, біль у м’язах чи суглобах, біль у животі.

Можуть бути і інші індивідуальні алергічні реакції організму. Саме тому 15-30хв після вакцинації потрібно залишатись біля медиків, які зможуть надати швидку допомогу при необхідності.

Коронавірус являє собою самостійну форму життя із своєю ДНК. Вакцинація – ослаблена форма вірусу, після введення якої наш організм виробляє імунну відповідь (імунітет). Набутий імунітет після ВАКЦИНАЦІЇ допомагає перенести COVID-19 в легкій формі, без важкого перебігу захворювання та ускладнень.

Оскільки після вакцинації основним завданням організму являється боротьба з вірусом, протягом наступних 35-45 днів формується імунна відповідь на вірус. В цей період імунітет знижений і всі ресурси організму скеровані на відновлення імунної системи, вироблення антитіл до коронавірусу. Тому будь-які косметологічні втручання чи процедури пігментації в цей період не рекомендуються. Вакцинація відноситься до відносних протипоказів мікропігментації шкіри.

ПЕРМАНЕНТ НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

лого фон місяць до першої вакцинації;
лого фон у проміжку між вакцинаціями;
лого фон місяць після другої вакцинації;
лого фон місяць після одужання від ковіду.

Загалом проведення інвазивних процедур пігментації шкіри немає негативних наслідків для організму в цілому.

Важливо пам’ятати, що при зниженому імунітеті, після захворювання чи вакцинації, пігмент внесений у шкіру може не прижитись або прижитись частково. Процес загоєння буде тривалішим і складнішим.

Також не рекомендується проводити процедуру видалення пігменту ремувером або лазером. Найкраще будь-які процедури видалення, мікро чи дермопігментації проводити, коли організм цілковито відновлений і здоровий. Щоб результат був очікуваний і успішний.

Scroll Up