БРОВИ ЕВОЛЮЦІЯ ФОРМИ



Еволюція форми брів на зломі епох носила різний характер. Подекуди дивний, незрозумілий і навіть безглуздий.  Досліджувати форму брів почали ще до нашої ери. Брови були різної форми, товщини та кольору. Та спершу найпопулярнішими брови були у формі арки з видовженими хвостиками носили за часів Клеопатри. Ще тоді підфарбовували брови за допомогою вуглецевих та оксидних фарбників.

Були часи, коли густі ‘’моноброви’’ вважались ознакою краси та інтелекту. Цікаво, що мода підмальовувати і з’єднувати брови була популярна, особливо в неодружених жінок. Дівою таких розкішних брів можна вважати геніальну мексиканську художницю Фріду Кало.

У середньовіччі навпаки брови затіняли, щоб вони були максимально непомітними. Використовували масла. Які уповільнювали ріст брів та повік. В тренді було високе чоло і відсутність брів, як на картині Леонардо да Вінчі ”Мона Ліза”.

В цей час японки взагалі збривали брови і малювали їх значно вище і як їм хотілось. Обличчя висвітлювали пудрою, виділяючи очі і губи.

У 20рр. початку  ХХст. в моду увійшли тонкі брови. Густі та широкі брови вважались  навіть непристойними.  Найчастіше їх просто збривали або вищіпували до ниточки. Саме в той час створили перший засіб саме для брів, на основі вазеліну і вугільного пилу. Виробником цього засобу став бренд MAYBELL, зараз відомий, як MAYBELLINE. А іконою стилю стала Марлен Дітріх.

В 30рр. відбулись зміни з товщиною та формою брови. В період великої депресії мода теж відреагувала на загальний емоційний стан. Модно було підмальовувати більший вигин, додаючи драматизму. Таким чином брови мали злегка здивований і театральний вигляд. Еталоном краси цієї епохи стала Грета Гарбо.

В 40рр. з’явився новий тренд-гострий хвостик, який домальовували і товщина брови збільшилась. Вигляд брів був не природній. Але на той час це вважалось дуже красиво. Ідеалами краси цієї епохи були-Грейс Келлі, Кетрін Хепберн, Лорен Беколл.

Кардинальні зміни брів припали на 50рр. Це Крістіан Діор і його стиль NEW LOOK. І звісно іконою стилю стала Мерлін Монро. В епоху рок-н-ролу мода  наповнилась яскравими барвами та новими силуетами. Ідеалом краси стали достатньо темні і товсті брови, які мали сексуальний вигин, як у Одрі Хепберн.

Іконою стилю в 60рр. стала Софі Лорен. Саме вона приділяла увагу формі брів багато часу, підмальовуючи ретельно олівцем кінчики і злегка припіднімаючи їх вгору. Ідеально підстрижені і вищіпані дугою брови мали доглянутий вигляд. Це епоха витонченості і незакомплексованості.  

В 70рр. стиль хіппі відновив моду на натуральність і природність. Більшість перестали вищіпувати брови взагалі. Використовували гелі та олівці, зачісували вгору, додаючи бровам пишності. Іконами цього часу стали-Кім Бейсінгер, Лорен Хаттон і Шер.

В 80рр. брови були найширшими. Все яскраве, екстравагантне  стало дуже популярним. Дуже виразний погляд вдавалось досягнути саме за рахунок густих і підмальованих брів. Моду на такі брови запровадила Мадонна.

В 90рр. знову нещадним змінам піддались брови. Брови стали культом модниць. Тоненька форма брови-ниточки. Ці брови носили всі. Незважаючи, що така форма підходила не кожному.

еволюція форми брів, модні тенденції форми брів, мода на брови, зміна форми брів, тенденції форми брів

На початку 2000-го в моду знову повернулась природність. Ще 10-ть років одні вищіпували брови в ниточки, інші навпаки відрощували та усвідомлення неактуальної форми-ниточок прийшло до всіх.

Найціннішою особливістю сьогодення є те, що теперішня форма брів немає чітких стандартів, оскільки підбирається індивідуально під природну форму брів і морфологію обличчя. Нарешті модні тенденції знайшли порозуміння з індивідуальністю і природністю. Основне пам’ятати, що підкреслюючи форму брів потрібно враховувати гармонічний і цілісний зовнішній образ. Завдяки перманентному макіяжу (татуажу) можна підкреслити і вдосконалити форму брів на тривалий час.

Scroll Up