ЕРИТРОЗ КУПЕРОЗ РОЗАЦЕА



Здорова і сяюча шкіра залежить не лише від віку, щоденного догляду, але від стану кров’яних судин. Проблеми із підвищеною ламкістю судин можуть носити як спадковий характер так і бути причиною гормональних змін. Звісно погана екологія та стреси теж можуть вплинути на погіршення стану судин в організмі.

При найменших проявах почервоніння (еритрозу) шкіри, розширених кров’яних судин (куперозу) необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, користуватися спеціальною лікувальною косметикою, щоб зміцнити і відрегулювати тиск в стінках кров’яних судин, покращити мікроциркуляцію крові та загальний стан шкіри. Оскільки такі прояви можуть бути першими ознаками захворювання розацеї, а це – судинне захворювання пов’язане з порушенням відтоку крові від шкірного покриву обличчя до мозку.

Еритроз – це тимчасове або постійне почервоніння шкіри в зоні щік або носа.

Купероз – це поява на обличчі дрібних, розширених судин, які супроводжуються почервонінням і можуть носити тимчасовий або постійний характер. Будь-які чинники, під впливом яких виникає венозна недостатність можуть спровокувати розвиток куперозу. Про появу куперозної сітки може свідчити руйнація колагену і еластину через що з’являються пустоти в дермі, де зразу розростаються ендотеліальні клітини (судини).

Розацеа – це поєднання еритрозу, куперозу і запальних явищ на обличчі у вигляді пустул і папул. Така ситуація в майбутньому породжує незворотню патологію розширення дрібних судин з агресивним впливом на всю систему мікроциркуляції крові. В результаті формуються постійні набряки (застій лімфи) і постійні запальні процес в судинах. Це захворювання проявляється у віці 35-40 років, зазвичай у жінок.

ЯКІ ФАКТОРИ ПРОВОКУЮТЬ РОЗВИТОК РОЗАЦЕЇ?

лого фон спадковість;
лого фон тонка та чутлива шкіра;
лого фон зловживання гострої або дуже гарячої їжі;
лого фон зловживання алкоголем;
лого фон куріння;
лого фон погана екологія;
лого фон стреси;
лого фон зловживання ультрафіолетовим опроміненням;
лого фон зловживання лазнями та саунами;
лого фон різкі перепади температури;
лого фон наявність демодекозу – підшкірного кліща в шкірі.

ЧОТИРИ СТАДІЇ РОЗАЦЕЇ:

Прерозацеа – постійне відчуття жару і печіння в зоні щік, яке триває від кількох хвилин до кількох годин, особливо помітне почервоніння при різкій зміні температури.

Судинна розацеа – окрім постійного почервоніння на щоках з’являються розширені скупчення капіляр.

Папулопустулева розацеа (запальна) – окрім червоних щік з’являються червоні горбики (папули) або гнійнички (пустули).

Пізня розацея – шкірна тканина ущільнюється, поступово прогресує і може вражати очі.

НА СТАДІЇ КУПЕРОЗУ, ЩОБ ПОКРАЩИТИ ЗАГАЛЬНИЙ СТАН ШКІРИ, ЗМІЦНИТИ СТІНКИ ЛАМКИХ СУДИН, ПОКРАЩИТИ МІКРОЦИРКУЛЯЦІЮ КРОВІ, РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

вживати їжу багату на вітаміни ”C” і ”K”. Також користуватись антикуперозною косметикою збагаченою вітамінами ”C” і ”K” (мигдальне масло; масло жожоба, ші, персикових кісточок; екстракт гамамеліса). Вітамін ”P” (Рутин) – сильний антиоксидант, зміцнює стінки капілярів та зменшує ламкість судин. Також має бактерицидну, протизапальну, антиалергічну та антивірусну властивість.

мікротокова терапія – покращує м’язовий тонус стінок судин, порушує застій лімфи;

мезотерапія – укріпляються стінки судин завдяки вітаміну ”С” (”цементуються” стінки судин, створюючи проколаген, який згодом переходить в колаген);

озонокислотна терапія (насичення клітин киснем та поживними речовинами);

лазерна коагуляція (видалення розширених судин та капілярів лазером);

фотокоагуляція (швидкий і найефективніший спосіб позбутись судинних ”зірочок” та капілярної сітки завдяки інтенсивності імпульсу світла руйнується гемоглобін, який в судинних ”зірочках” та капілярної сітці міститься в надлишку);

радіокоагуляція – (припікання кров’яних судин і капілярів радіохвилями);

апаратна кріотерапія – локальний кріотерапевтичний ефект досягається при температурі від +5С° до 0 С° (рефлекторна стимуляція до звуження і розширення судин теплом і холодом).

РОЗАЦЕЯ ПРОТИПОКАЗ ДО ТАКИХ ПРОЦЕДУР:

лого фон косметологічні процедури, які покращують кровообіг і циркуляцію крові шкіри (парафінові і термоактивні маски);
лого фон серединні і глибокі пілінги;
лого фон мікропігментація (перманентний макіяж (татуаж), мікроблейдинг);
лого фон дермабразія (механічний пілінг з глибокою шліфовкою шкіри);
лого фон кріомасаж (масаж обличчя, зони декольте холодом, тобто рідким азатом);
лого фон електрофорез – проникнення в глибокі пори шкіри дисперсних твердих частинок (рідинних крапель або газових пухирців, іонів під дією струму в рідинному або газоподібному середовищі електричного поля).

Scroll Up